#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Aktuální informace o postgraduálním vzdělávání


Vyšlo v časopise: Cesk Slov Neurol N 2011; 74/107(4): 499
Kategorie: Pro lékaře

Na podzim 2010 svolal ministr zdravotnictví Leoš Heger zástupce akreditačních komisí a za přítomnosti zástupců mladých lékařů došlo k jednání o vzdělávacích programech. Jednání bylo věcné a na jeho základě byly revidovány vzdělávací programy podle přání odborných společností. Po posledních redakčních úpravách byl vzdělávací program v oboru neurologie uveřejněn v dubnu na webových stránkách Ministerstva zdravotnictví.

Vyhláška č. 361/2010 Sb. je platná od 1. 1. 2011 a lékaři, kteří se vzdělávali podle dřívějších vyhlášek, mohou dále pokračovat podle nyní platného vzdělávacího programu. Stáže a kurzy uvedené ve vzdělávacím programu probíhají na akreditovaných pracovištích a organizací vzdělávání je zatím pověřen IPVZ. Tam je dosud možno se hlásit do oboru, příp. k atestaci.

V nejbližší době bude mezi Ministerstvem zdravotnictví a lékařskými fakultami uzavřena smlouva o zajištění postgraduálního vzdělávání. Až vejde v platnost, budou se zájemci o přípravu v oboru neurologie přihlašovat na některé z pověřených fakult a atestace proběhnou na těchto fakultách.

doc. MUDr. Otakar Keller, CSc.


Štítky
Dětská neurologie Neurochirurgie Neurologie

Článek vyšel v časopise

Česká a slovenská neurologie a neurochirurgie


2011 Číslo 4

Nejčtenější v tomto čísle
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#