#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Odešla MUDr. Olga Baudyšová


Published in: Cesk Slov Neurol N 2020; 83(2): 216
Category: Personal News

Dne 28. 2. 2020 navždy odešla dlouholetá zaměstnankyně Neurochirurgické kliniky FN Brno MUDr. Olga Baudyšová. Olga byla vynikající a respektovaná neuroložka s velkým přehledem o klinické praxi. Za svůj odborný život pomohla tisícům pacientů, její věhlas se nesl Brnem, všichni ji znali. Byla též, nejen ve funkci vedoucí lékařky neurochirurgické ambulance, vynikající manažerka a organizátorka.


Olinka se narodila v roce 1952 v Uherském Hradišti pod dívčím jménem Jurčíková. Lékařskou fakultu UJEP v Brně úspěšně ukončila v roce 1976. Erudovala se jako neurolog na Neurologické klinice nemocnice U Sv. Anny pod vedením profesora Hrazdiry a později jeho ženy, rovněž profesorky neurologie. Specializační atestaci získala v roce 1985.

V roce l990 přešla na Neurochirurgickou kliniku, tehdy ještě etablovanou na Pekařské. Po rozdělení kliniky zůstala na Pekařské až do roku l996, kdy přešla s tehdy ještě doc. Vladimírem Smrčkou do Bohunic. Po celou dobu působila jako vedoucí neurochirurgické ambulance.

Tolik anály personálního oddělení. Kdo však naši Olgu znal, ví, jaká výrazná osobnost v ní odešla. Byla všude, její působení ve vedení týmu, v diagnostice i v komunikaci na pracovišti bylo všem patrné a nápomocné. Všem bylo jasné, že Olga vše dokonale vyřídí a pomůže tam, kde má. Byl na ni zkrátka spoleh, byla jedním z pilířů našeho kolektivu.

Nezištně pomáhala nejen pacientům, ale též svým kolegům, spolupracovníkům a přátelům.

Tři roky stonala. Začalo to náhle, prodělala řadu operací, ale snášela nemoc s noblesou, chodila normálně dál do práce, kromě úbytku na váze nedávala na sobě nic znát.

Teprve v novém roce, kdy se stav prudce zhoršoval, se její boj s chorobou ukázal jako beznadějný. Dne 28. 2. 2020 svému onemocnění podlehla. Ihned jsme si uvědomili, jakou ztrátu klinika utrpěla.

 

Milá Olgo,

za všechno Ti vřele děkujeme a věříme, že po těchto bolestných letech najdeš klid.

 

Tvoji spolupracovníci z Neurochirurgické kliniky

prof. MUDr. Martin Smrčka, Ph.D.

Neurochirurgická klinika

FN Brno


Labels
Paediatric neurology Neurosurgery Neurology

Article was published in

Czech and Slovak Neurology and Neurosurgery

Issue 2

2020 Issue 2

Most read in this issue
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#