#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Vysoké štátne vyznamenanie prof. Danielovi Bartkovi


Autoři: D. Bartko
Vyšlo v časopise: Cesk Slov Neurol N 2011; 74/107(5): 589
Kategorie: Personalia

Prezident Slovenskej republiky udelil vysoké štátne vyznamenanie RÁD ĽUDOVÍTA ŠTÚRA prof. MUDr. Danielu Bartkovi, PhD., DrSc, FAAN, FRSM, FAHA, FESO, čestnému členovi American Academy of Neurology, American Heart Association and American Stroke Associa­tion (Premium Professional Member) a ďalších 11 významných zahraničných odborných spoločností, čestnému členovi Slovenskej, Českej i Československej lekárskej spoločnosti a ďalších za mimoriadne zásluhy a výsledky pre rozvoj vedeckého poznania v oblasti medicínskych vied a osobitne neurológie.

Z predložených 212 návrhov bolo toto vyznamenanie udelené 15 navrhovaným, z toho trom in memoriam a dvom v oblasti medicíny.

Srdečne blahoželáme

Prof. Bartko: Úprimne ďakujem všetkým.

Vysoké vyznamenanie považujem za ocenenie všetkých mojich bývalých aj súčasných spolupracovníkov, mojej alma mater, minulej aj terajšej, celej našej slovenskej, českej aj bývalej československej neurológie a príbuzných odborov, mojej rodiny a priateľov doma i v zahraničí. Sme takí, akí sme, a preto niekedy veríme aj v zázraky. Takým zázrakom je nevídaný rozvoj neurológie a neurologických vied všeobecne. Sme svedkami toho, že najvýznamnejšie výsledky techniky exploatuje najmä neurológia a neurovedy, že niektoré oblasti neurologických vied, ktoré boli pred pár desiatkami rokov na pokraji vedeckého záujmu neurológov, sa stali pre nich nejatraktívnejšími a prinášajú nové, progresívne, provokujúce revolučné výsledky tak v oblasti vedeckého poznania, ako aj ich implementácie pre klinickú prax. To je mohutný zdroj permanentnej stimulácie nášho mozgu a jeho perfektnej plasticity. Nič však nemožno dosiahnuť bez boja. Boj je otcom i kráľom všetkého, z jedných robí bohov, z druhých ľudí, z jedných otrokov a z druhých slobodných (Herakleitos). Kto chce niečo dosiahnuť, a naozaj to chce, kto bojuje, pomáha mu všetko, celý vesmír, aby to dosiahol. Nech sa nám a našej neurológii naďalej darí, nech sú doterajšie výsledky mohutnou a mnohostrannou stimuláciou nášho mozgu. To umožní, aby nám nervové bunky naďalej dobre fungovali a žľazy endokrinné nevysýchali. To prajem nám všetkým, našej neurológii, našej medicíne, nášmu zdravotníctvu aj našej spoločnosti. Ďakujem Vám, priatelia. Som rád, že som medzi Vami, že som s Vami, že som tu.

D. Bartko


Štítky
Dětská neurologie Neurochirurgie Neurologie

Článek vyšel v časopise

Česká a slovenská neurologie a neurochirurgie

Číslo 5

2011 Číslo 5

Nejčtenější v tomto čísle
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#