#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Webové okénko


Vyšlo v časopise: Cesk Slov Neurol N 2013; 76/109(5): 653
Kategorie: Webové okénko

Vážené čtenářky a čtenáři,

v aktuálním okénku se podíváme na téma neurorehabilitace. Google najde 2,3 mil. odkazů. Většinou se jedná o stránky jednotlivých pracovišť s nabídkou programů, adresáři a rozvrhy konzultačních hodin. Na řadě stránek z oblasti rehabilitace najdeme odkazy na logopedii, psychologii, psychosociální problematiku a protetiku. Ně­kte­ré stránky se specializují na vývojovou rehabilitaci, řada na rehabilitaci po cévní příhodě nebo spinálních zraněních. Na webu lze také nalézt řadu velmi pěkných „slideshow“. Jak příklad uvádím přednášku o rehabilitaci po cévní příhodě (http:/ / www.authorstream.com/ Presentation/ aSGuest117433- 1226666- neuro‑stroke- rehabilitation/ ). Český web bohužel neposkytuje žádné zajímavé informace, kromě několika odkazů na články a rehabilitační pracoviště. Doména neurorehabilitace.cz je koupená, ale nikdo ji neprovozuje.

ASNR (American Society of Neurorehabilitation)

http:/ / www.asnr.com/ 

Dobře připravené stránky odborné společnosti se všemi záložkami, které od takového webu očekáváme. Velký a bohatý rozcestník. Graficky trochu fádní. Proklik na časopis Neurorehabilitation and Neural Repair (http:/ / nnr.sagepub.com/ ).

Obsah 2, Grafika 2, P/ A

NARIC (Národní rehabilitační a informační centrum, USA)

http:/ / www.naric.com/ 

Velmi rozsáhlé stránky zabývající se všemi aspekty rehabilitace a disability, včetně dis­ability senzorické. Bohatý rozcestník a adresář řady pracovišť a organizací, které se zabývají postiženými osobami.

Obsah 2, Grafika 3, PV/ A

Americká akademie fyzikální medicíny a rehabilitace (AAPM&R)

http:/ / www.aapmr.org/ 

Stránky odborné organizace, graficky vcelku zdařilé. Najdeme zde záložky kongresů, vzdělávacích aktivit apod. Převážně určeno pro členy.

Obsah 2, Grafika 2, P/ A

WFNR (World Federation for Neurorehabilitation)

http:/ / wfnr.co.uk/ 

Graficky velmi výrazné stránky jsou bohužel obsahově dost chudé: menší množství edukačních materiálů, pracovní skupiny včetně adres, prolink na časopis Neurorehabilitation and Neural Repair a záložka s mezinárodními a lokálními kongresy.

Obsah 2, Grafika 2, P/ A

Americká ortotická a protetická asociace –AOPA

http:/ / www.aopanet.org/ 

Zajímavé stránky týkající se oblasti, o které toho zpravidla mnoho nevíme. Web bohužel není příliš přehledný, a řada zajímavých informací tak zůstane při povrchním pohledu skryta, obsahuje rozsáhlý rozcestník a kalendář akcí.

Obsah 2, Grafika 2, P/ A

Kanadská asociace pro fyzioterapii

http:/ / www.physiotherapy.ca/ 

Stránky odborné společnosti obsahují obvyklé záložky. Odborných informací je poskrovnu, ně­kte­ré jsou zamčené pouze pro členy společnosti.

Obsah 3, Grafika 2, P/ A

Stránky převážně určené pro veřejnost (V), stránky zaměřené pro zdravotnické profesionály (P), za lomítkem je zkratka primárního jazyka.

prim. MU Dr. Stanislav Voháňka, CSc., MBA

Ne urologická klinika LF MU a FN Brno

e‑mail: svohanka@fnbrno.cz


Štítky
Dětská neurologie Neurochirurgie Neurologie
Článek Erratum

Článek vyšel v časopise

Česká a slovenská neurologie a neurochirurgie

Číslo 5

2013 Číslo 5

Nejčtenější v tomto čísle
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#